Menü Bezárás

Horgoláshoz használt fonalak 4. Bambusz

Ez viszonylag újdonság. A bambusz könnyen és gyorsan nő, nem véletlen hogy megpróbálják minden területen felhasználni, így fonalgyártásra is. Elvben a legolcsóbban termeszthető növényi szál, hát a gyakorlatban ez még az árakban nem feltétlen mutatkozik.

A pamuthoz hasonlít, hűvös, nem irritál, elvben természetesen antibakteriális. Az viszont biztos hogy remekül szellőzik és a nedvességet is magába szívja. Nyári fonalnak mondható, könnyebb ruhadarabokhoz. Nagyon szép fénye van. Sajnos ezért kissé csúszik. Ha őszinte akarok lenni, jobban csúszik mint szeretném, nekem ezzel horgolni fárasztó, a pamuttal kevert változattal is. Ezért lassú is vele dolgozni.

A pamuthoz való mintákat kell keressük hozzá, némi kiegészítéssel! Ugyanis, a bambusz nagyon finom anyag, nem olyan erős mint a pamut. Ezért használati tárgyakhoz vagy nagyobb igénybevételhez nem igazán alkalmas keveretlenül. Inkább könnyebb darabokat, pl. kendőt horgoljunk belőle, vagy kisbabáknak ruhadarabot (na de ne házicipőt) A vastag bambusz szál nehéz, én nem igazán tudom sok mindenre elképzelni, de a vékony vagy középvastag gyönyörű.

Kézzel mossuk.

Inline