Menü Bezárás

Arclemosó korongok sk

Pár hete készítettem néhány méter maradékból ezeket a korongokat.

Arcmosásra várva

Mindig kellenek ilyenek és állandóan új és új vattakorongokat vásárolni, nem éppen környezetbarát módszer, ráadásul, vannak típusok, amelyek szétesnek az ember kezében.

Azokat szeretem amiknek van nyomott mintája, struktúrája, azok picikét dörzsölnek is le. Ráadásul, a vattakorong általában csak sminklemosó folyadékkal hatásos (én újabban micellás vizet használok, az nem annyira művi érzés). Létezik egy tiszta olívaolajos módszer, az nagyon szépen levisz mindent, de nekem tele lett tőle mitesszerrel a képem.

Kísérleteztem mikroszálas arctörlő kendőkkel is, azok remekül vitték a sminket tiszta vízzel is, szinte teljesen lemosták. Viszont abból nem kaptam kicsiket. Lehet jobban utánajárhattam volna.

De adódott a kézenfekvő ötlet, habár ilyen korongocskát pamutból szokás készíteni, létezik mikroszálas fonal, mi több, nekem van is maradék. Himalaya Mercan Sportot használtam, valamelyik batik színárnyalatot, ami azért is jó mert ha maradna rajta festéknyom, mosás után se látszana. De nem maradt. Eddig negyven fokon mostam őket a többi sötét fonallal és nagyon jó állapotban vannak, talán picit lágyultak.

A minta, pont a recésebb felület miatt, nem sima rövidpálca, hanem csak a hátsó hurkokba szúrt rövidpálca, de egyébként, a szokásos körforma szerint horgoltam.

Tehát, végig a hátsó szálba öltve:

1. sor varázskörbe 6 rp
2. sor minden rp-be 2 rp (12 rp)
3. sor (1 rp, következő rp-be két rp) ismételjük összesen 6-szor (18 rp)
4. sor (2 rp, következő rp-be két rp) ismételjük összesen 6-szor (24 rp)
5. sor (3 rp, következő rp-be két rp) ismételjük összesen 6-szor (30 rp)
6. sor (4 rp, következő rp-be két rp) ismételjük összesen 6-szor (36 rp)
7. sor – 11. sor, összesen 5 soron keresztül: minden rp-be egy rp (36 rp)

Jól el kell dolgozni a végét, mert sok mosást kell majd bírnia!

Inline