Menü Bezárás

Online mintatervezési program csíkos horgoláshoz vagy kötéshez

Egy nagyobb lélegzetvételű horgolt munkánál nagyon nehéz a tervezés. Ki akarna 20 sor után visszabontani egy takarót, mert mégse lett jó a csíkok elrendezése? ha a kockás füzetes tervezésnél többre vágsz, egy nagyszerű eszköz is létezik erre.

Az első, ha sok fonalad van, vagy még most akarod megvenni: csíktervező.

Csíktervező működése:
Az első lépésnél bejelöljük, milyen színű fonalunk van (sok színt kihoz, itt akár ötleteket is találunk vásárláshoz. A második lépés meg arra szolgál, hogy kiválasszuk, a horgolt mintába hány sor magas csíkokat szeretnék. Többet is meg lehet jelölni, pl. én szeretem a páros csíksorokat, így kijelölhető a 2, 6, 8 sor. Max. 1000 sornyit (nem csíknyit!) lehet generálni, érdemes ezt kihasználni, ha nem ismétlődő, vagy kicsire venni, ha sűrűn ismétlődő mintát szeretnénk. Itt írásban és képben is megmutatja, mit tervezett a program, sajnos a kép nem menthető el csak a szöveg. (vagy PrintScreennel mented az oldalt.) Ha nem tetszik, az oldal frissítésével más mintát ad.

Másik, ha nincs sok fonalad, sőt,  maradék fonalaid vannak:
Csíktervező maradék fonalra

A legkisebb gombóckát vedd alapul, ha az egy deka, vedd azt egységnek. Abból a színből van 1, a többi pedig arányosan, pl. egy 50 grammos gombóc rögtön öt. Ez akkor működik ha nagyjából egyforma fonalaid vannak, Nagyon eltérőkből úgyse horgolsz, vagy átszámolhatod méterre a mennyiséget. Max. 1000 sort tudsz kirajzoltatni. Itt nem kérdezi hány sort szeretnél ugyanabból a színből. A mentési lehetőségek mint az előbb.

Jó szórakozást!

1 Comment

  1. Pingback:Maradék nélkül? Hulladékmentes horgolás - FonalArt

Hozzászólások lezárva.

Inline