Menü Bezárás

Duci nőci készül :) 1. Ruhátlanul

horgolt felnőtt baba

Duci babát szeretnék horgolni már régóta, nem gyerek figurát hanem egy normális, felnőtt nőt, sőt inkább egy nőcit, aki nem barbibaba jellegű vagy pláne, nem deszka.
Ilyen horgolásmintát elég nehéz találni, vagy karikatúraszerűek vagy tényleg formátlanul csak nagy darabok. A japán és egyéb amigurumi mintákkal se vagyok kisegítve, azok annyira infantilis babatesteket mintáznak, hogy se mellük nincs se fenekük… de azt hiszem a duci nőci tényleg nem is japán műfaj…
Viszont most sikerült beszerezni egy mintát, ami nagyjából jó lesz, volt hozzá egy testszínű fonalam is épp elég.

Gondot okozott hogy a minta holland, de rájöttem hogy ha hangosan olvasom fel (olyan kiejtéssel amilyennel, valószínűleg minden holland sírna tőle) akkor meg lehet érteni a svéd segítségével. Hát mire nem jó a svédtanulás 🙂

A pucér nő már készen van, még kicsit a mellén fogok alakítani, mert nem pontos  a varrás (filmet néztem közben) Nem látszik a képen jól de van sarka és hüvelykujja. is.

Gyorsan rátűztem a babára a hajat, a kép kedvéért. A haj hosszas munka volt, elsőre nem sikerült, a mintával túl nagy lett a paróka, így saját kútfőből csináltam hajat neki. Az is igaz hogy hajnak más fonalam volt, egy lidlis barna akril-gyapjú, de nagyon szép fényű fonal. Nem vagyok barátja ezeknek a no-neme fonalaknak, sose tudod mire számíts, de ez most nagyon szép volt, igaz, súlyos is, nem volt ráírva és nem is számoltam, de elég kevés méter jött ki egy gombolyagból, vagy csak ez a spirálos csigahaj eszi a fonalat.

Ahogy kap ruhát, szemet, egyebet, folyt. köv. itt: Kész duci nő

2 Comments

  1. Kassai Ildikó

    Szia Duci baba leírását szeretném megtalálni, nagyon tetszik, még nem tetted fel vagy én bénázok

Hozzászólások lezárva.

Inline