Menü Bezárás

Cakkmintás takaró – kipróbáltam három változatban

Rengeteg fonalam van itthon, “maradékok”,  az idézőjel azért van itt mert bizony ebben sokszor 10-20 dekás gombócok is akadnak. Ezeket a nyáron elkezdtem feldolgozni babatakarónak, arra mindig szükség van és ajándéknak is szuper. Van olyan babatakaróm amit 11 év után idén láttam viszont, két gyereket kiszolgált, és rengeteg babát meg plüssállatot, most vállkendőként funkcionál hűvösebb napokon.

Szóval a műfaj örök életű 🙂

Ezekhez a fonalakhoz kerestem egy olyan mintát ami nem túl bonyolult, nem kell sokat eldolgozni/varrogatni a végén (a nagyinégyzetes minták itt elvéreztek) de felhasználható hozzájuk több szín és mégsem túl egyszerűek.

Plusz igényem volt hogy legyen egy kicsit csipkés, levegős, ne pedig tömör az a minta.

Így sikerült rátalálni erre a chevron mintára, magyarul cakkmintára, Petals to picots oldalán,  nagyon jó, viszonylag gyorsan horgolható és három változatot is készítettem belőle. Nem is volt ez tanulság nélkül. Minta, képek és tanulságok hajtás után!

  1. A minta ideális esetben páratlan számú színből jó! Így könnyű váltogatni a színeket. Ha páros, akkor állandóan vagdosni kell és eldolgozni, minden sor végén. Így jártam a kedvencemnél, a retrós barna-zöld-kék-fehérnél.
  2. Ha ilyen csíkos chevront szeretnénk, ahol soronként változik a szín, nekem az ideális 3 szín volt (mint a paszteles takarón) az öt már nem annyira kellemes.
  3. A tengerkék takarónál a fehér szállal egymás után 3 sort horgoltam, hogy ne legyen annyira sötét.
  4. Talán mindenkinek egyértelmű de leírom, a kezdete és vége máshogy lesz cakkos, ahova a súcs esett ott süppedés lesz és viszont.
  5. Amilyen képem nincs (de tuti lesz pár hónap múlva 🙂 ) lehet váltogatni soronként a színeket teljesen, így apró igazi maradékokat is jól fel lehet dolgozni.

A mintát megtalálni itt: Chevronminta, csipkés. Görgess a lap aljára, ott a rajz.

P8180052 (1)P8210009P8210016P8180042P8210026P8180046

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Inline