Netti, balerina elefánt

Netti, a balerina elefánt egy közös horgolásra készült. Ezeknek a közös megmozdulásoknak az a lényege hogy sokan horgoljuk meg ugyanazt a mintát, mindenki olyan dolgokkal bővíti amilyenekkel akarja. Nekem az elefántról rögtön a balett ugrott be, ezért kapott szép kis szoknyát, balettcipőt, haj hiányában pedig, amire kontyhálót tudtam volna készíteni, rózsát levélkékkel. Ebben a bejegyzésben már volt kép egy horgolt balett egérről. Ő csipkeszoknyát kapott, de itt úgy ítéltem meg hogy az nagyon ütné Netti kissé robosztusabb stílusát.

horgolt elefánt

horgolt elefánt

Ez a fáni Alize Cotton Gold Tweed-ből készült, a ruházata meg sima változatból.

A balettcipő zsinórja okozott kis próbálgatásos problémát, végül 50 szemre jött ki az ideális, amit a keresztezéseknél a lábhoz varrtam. Pont fordítva tekertem fel mint a normális emberi cipőket, a két vége csatlakozik a cipőhöz, a fonal közepe van a térd magasságában, hátul.

A szoknyát úgy készítettem hogy a testre egy rövidpálcasort horgoltam, aztán körbe, minden rövidpálcára két rövidpálcát. Az ötödik sornál olyan szépen fodrozódott hogy abbahagytam, és fehérrel is készítettem alá egy ugyanilyen szoknyarészt.

balerina elefánt

Netti, balett táncos

Netti táncra kész

Tükör előtt

A Meskán is fent van Netti! Balerina elefánt, Netti

Ezek is érdekelhetnek

Címke , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.