Menü Bezárás

Beszorult patkány vagy egér! Horgolt egér könyvjelző

horgolt egér könyvjelző

Ez a horgolt egér könyvjelző ajándékba készült, szürke és rózsaszín Alize Cotton Goldból. Ugyanezt a fonalat használtam a korábbinál, a gomba könyvjelző  horgolásánál is. A leírás ugyan tiszta pamutot ír, de ez a fonal jóval puhább, viszont van tartása annyi amennyi kell, szerintem a funkcióhoz jobban illik mint egy keményebb szál. Az ujjacskái meg ideálisan hajlanak így. Itt megvehető, de a hajtás után megtalálható a minta lelőhelye is.

horgolt egér könyvjelző
Kikukucskál az egér! (horgolt könyvjelző)

Az minta megtalálható angolul itt: horgolt egér könyvjelző. Az eredeti szöveg ugyan patkányt ír, de a magyar kultúrában a könyvtárban szerencsére nem patkányt hanem egeret keresünk. Állítólag a thai nyelvben nincs is külön szó az egérre meg a patkányra, hogy aztán azért mert olyan kevés van belőle vagy épp mert olyan sok, azt nem tudom.

A book rat kifejezés talán könyvmolynak fordítható, de molyt, érthető okokból, nem nagyon horgolunk. Az úgyis megeszi a gyapjúfonalat. A minta jó és követhető akár nagyon minimális nyelvtudással is, a képekkel a fonalváltás is egyszerű, de összességében maga az egér teste elég sok idő, ahhoz képest hogy aztán egyáltalán nem látszik.

Ennek ellenére nagyon érdemes meghorgolni, életben – egérsége vagy patkánysága ellenére – nagyon kis mókás állat, és még csak nem is rág.

Nekem 2,5 tűvel és Alize Cotton Golddal lett a feje 7 cm hosszú, értelemszerűen a testét akkorára horgoltam amekkora egy átlagos könyv.

Fekvő egér, itt látszik a teljes test meg az élethű farok a kis lábacskákkal:

horgolt egér könyvjelző
Könyvön fekvő horgolt egér könyvjelző
Inline